Tukar Facebook timeline

Tukar Facebook Timeline ke Facebook Asal atau Lama

Assalamulaikum. Sebelom neh saya pernah menulis tentang cara-cara untuk tukar facebook timeline ke layout facebook asal atau lama (tidak lagi menggunakan facebook timeline). Oleh sebab post ni sangat popular. Saya terpaksa menulis post ni sekali lagi kerana semua post-post sebelum ni dalam blog ni terhapus.

Tukar facebook timeline cara mudah

Mudah ja nak buang facebook timeline ni. Tak perlu nak buat apa pun. Beberapa klik beberapa saat saja. Kalau internet laju. Jadi kepada sesiapa yang tercari-cari macam mana nak tukar facebook timeline ke facebook lama ka cara remove timeline dari facebook ka. Ini la dia caranya nak tukar fb timeline anda.

Anda boleh klik pada gambar mengikut browser yang anda gunakan. Install dan run pada file yang anda akan download selepas menekan gambar browser yang anda gunakan.

Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer

Selepas install dan run, anda hendaklah ‘logout’ dari facebook. Selepas itu login semula, anda akan dapati facebook timeline anda sudah bertukar pada layout facebook yang lama. Namun begitu, perlu di ingatkan bahawa, pengunjung facebook anda masih melihat facebook anda pada layout facebook timeline. Hanya anda yang boleh melihat layout asal facebook ini.

Selamat Mencuba.

Informasi yang lebih lanjut : http://www.timelineremove.com/


[1] Photo credit : Facebook Flower by mkhmarketing via flickr.com under a standard Creative Commons License – Attribution 2.0 Generic

10 thoughts on “Tukar Facebook Timeline ke Facebook Asal atau Lama”

    1. Terima kasih kerana berkunjung di blog.

      Tahniah dah berjaya..tapi orang lain tetap tengok fb kita facebook timeline..xpa bha kn, asal kita selesa..:)

  1. facebook saya ade masalah lah.macam mana saya nak online kalau sebegini rupa?
    *tengok gmbar di blog. harap awak dapat bantu.mintak tolong sangat-2 :(

    1. blog awak tak boleh buka pun. Commentluv pun tak boleh. dia minta sign in dulu. Blog awak buat private erk? Tak pun, cuba awak hubungi saya melalui emel di sini..http://naziman.com/hubungi-saya/ …hantar sekali screenshot yang awak maksudkan. saya harap saya dapat membantu. saya akan cuba yang termampu ya. :)

    1. saya dah hantar email kat fara tu. ada dua emel. balas komen ni pun in-case fara tak tengok emel. Dapat ka tak dapat, beritahu saya. Harap saya dapat membantu.

  2. Okey saya dah buat “Timeline Remover” so sekarang saya nak jadi kan dia “Timeline” balik macam mane eh ??

    1. Saya minta maaf, trick ni saya tak pasti masih boleh di guna atau tak. Cuba log-out, clear cookies, then close browser. Kalau masih tak boleh juga tu. Saya minta maaf sangat-sangat sebab trick ni sudah hilang keberkesanannya.

Add Comment Register



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>