Top blog gadget Malaysia dan luar negara

Top blog gadget Malaysia dan luar negara

Ramai yang tercari-cari blog gadget Malaysia dan termasuk ke blog ini sebab kategori gadget. Ada juga tersesat cari blog tentang smartphone Malaysia termasuk kat post tip jimat blackberry. Jadi untuk tidak menghampakan, saya kumpulkan top blog gadget Malaysia dan luar negara paling popular. Ada blog yang di senaraikan popular kerana menang World Bloggers Award 2012 yang dianjurkan oleh MSMW2012. Ini undian dari rakyat Malaysia.

Senarai Top Blog Gadget Malaysia

Senarai Top Blog Gadget Luar Negara

Sumber Rujukan Senarai

  1. Top 23 Blog Malaysia Paling Popular
  2. Top 100 Gadget Blogs

*****

Senarai di atas ada kekurangan dan bias sebab hanya mengikut senarai yang ada di blog lain dan senarai blog saya biasa lawat untuk topik gadget. Ada juga blog di atas yang tak aktif lagi. Lain kali saya akan senaraikan top blog gadget mengikut ranking seperti Alexa, pagerank, trafik, komen, sosial share, aktif dan sebagainya. Buat masa sekarang sangat sibuk dan internet pula lambat.

Untuk blog Malaysia, ada susah sikit sebab banyak yang bersembunyi. Bagi pembaca ada cadangan blog gadget Malaysia dan luar negara untuk di syorkan, boleh komen di bawah untuk membantu bila saya senaraikan secara penuh blog gadget ni. Minta maaf sangat-sangat tidak memberi kualiti dalam post kali ni.

32 thoughts on “Top blog gadget Malaysia dan luar negara”

    1. saya jarang tengok gsm arena tapi suka gsm arena kalau nak buat perbandingan. Bukan setakan perbandingan specs ada, perbandingan kamera dengan video pun ada.

  1. Blog aku pun masuk ka bro? Ha ha ha.. BTW thanks.
    Utk luar negara aku syorkan TheVerge.com,.. tang Msia tu susah sikit sebab kebanyakannya cedok dari site kat atas tu jugak.. :)

    1. hahaha. Blog gadget malaysia ni susah sikit nak cari. Banyak jumpa pun biasa tak aktif lagi kalau tak pun kurang kualiti. Blog bro memang best.

      theverge.com ya? thanks bro. nanti saya akan tengok satu-satu buat post lagi satu senarai berkualiti. Internet slow susah nak kaji satu-satu.

      1. Dulu suka jugak baca blog gajet yg lain2 tu, bila TheVerge keluar,.. situ je aku banyak melepak. Paling best sebab diorang banyak buat streaming tiap kali kalau ada launching big event. :)

  2. Sejak kebelakangan ni, blog gadget yang aku follow hanya amanz jer, sebab takder masa nak baca semua yang lain-lain, kadangkala jer kalau ternampak ada link kat twitter tu baru buka. :D

    1. Saya kebelakangan ni pun lepak kat amanz dengan MW ja sebab sibuk sikit itupun kalau gadget yang di kongsi menarik minat. Kalau pasal iphone pasti di baca. Walaupun tiada iphone. haha

Add Comment Register



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>