Tag Archives: Tutorial Laptop

Laptop adalah keperluan penting juga pada zaman sekarang. Ada banyak benda yang perlu tahu dengan laptop. Tag tutorial laptop ini berkisarkan tutorial dan cara-cara yang berkaitan dengan laptop untuk membaiki dan menambaik kualiti kita dalam menggunakan laptop. Antara perkongsian di dalam tutorial laptop ini seperti tuturial yang berkaitan dengan Operating System (OS), lajukan laptop, tips trik laptop, dan banyak lagi tutorial laptop di kongsikan di naziman.com.

Cara menghapus folder Shortcut Virus

Cara menghapus file folder menjadi shortcut lebih terkenal di panggil shortcut virus ni saya dah kongsikan dari blog lama sebelum berlaku masalah. Perkongsian ini saja untuk menghapuskan masalah 404 error. Jadi sambil menyelam minum air.

Untuk pengetahuan semua, cara yang akan dikongsikan ni saya tak tahu masih sesuai atau tidak sekarang ni. Sebab sekarang tiada laptop boleh di bagi contoh atau laptop [...]

Cara edit gambar guna XiuXiu Meitu Software

美图秀秀 XiuXiu Meitu software. Pernah dengar tak? hehe. XiuXiu Meitu ini hanya ada dalam versi chinese. Jadi mestilah jarang dengar tentang editor ini kan. Kali ini saya akan translate dalam bahasa Melayu.

Saya terfikir untuk berkongsi cara menggunakan XiuXiu Meitu Software ini kerana saya ternampak carian akan datang yang terdapat di post saya yang sebelum ini, iaitu cara mudah edit gambar free online [...]

Cara betulkan screen monitor terbalik di laptop

Cara betulkan screen monitor terbalik di laptop ni saya dah kongsikan sebelum ni tapi terasa nak kongsikan balik sebab teringat pula, ada peristiwa lawak yang berlaku ketika screen monitor terbalik ni.

Selain cara nak betulkan screen monitor terbalik ni, kalau nak kenakan orang pun boleh. hehe. Kita buat kat laptop kawan, nanti biar dia pening tengok laptop kejap. Tapi jangan amalkan ya.

Cara mudah edit gambar free online tanpa software

Saya tahu banyak orang yang suka edit gambar sendiri. Tak kiralah edit gambar kita menjadi kartun, ataupun hanya untuk menambah effect-effect yang boleh membuatkan gambar kita menjadi cantik.

Oleh itu, saya ingin berkongsi laman web yang boleh anda semua gunakan untuk edit gambar anda tanpa menggunakan software photoshop, picasa atau sebagainya. Semuanya percuma dan online. Orang melayu kata, percuma.

1) Edit gambar online [...]