Tag Archives: Tutorial Laptop

Laptop adalah keperluan penting juga pada zaman sekarang. Ada banyak benda yang perlu tahu dengan laptop. Tag tutorial laptop ini berkisarkan tutorial dan cara-cara yang berkaitan dengan laptop untuk membaiki dan menambaik kualiti kita dalam menggunakan laptop. Antara perkongsian di dalam tutorial laptop ini seperti tuturial yang berkaitan dengan Operating System (OS), lajukan laptop, tips trik laptop, dan banyak lagi tutorial laptop di kongsikan di naziman.com.

Cara menghapus folder Shortcut Virus

Cara menghapus file folder menjadi shortcut lebih terkenal di panggil shortcut virus ni saya dah kongsikan dari blog lama sebelum berlaku masalah. Perkongsian ini saja untuk menghapuskan masalah 404 error. Jadi sambil menyelam minum air.

Untuk pengetahuan semua, cara yang akan dikongsikan ni saya tak tahu masih sesuai atau tidak sekarang ni. Sebab sekarang tiada laptop boleh di bagi contoh atau laptop [...]

Cara betulkan screen monitor terbalik di laptop

Cara betulkan screen monitor terbalik di laptop ni saya dah kongsikan sebelum ni tapi terasa nak kongsikan balik sebab teringat pula, ada peristiwa lawak yang berlaku ketika screen monitor terbalik ni.

Selain cara nak betulkan screen monitor terbalik ni, kalau nak kenakan orang pun boleh. hehe. Kita buat kat laptop kawan, nanti biar dia pening tengok laptop kejap. Tapi jangan amalkan ya.

Cara basic lajukan laptop

Sebelum ni saya ada berkongsi tentang cara lajukan laptop mengunakan pendrive sebagai RAM. Ramai yang tahu, ramai juga yang tak tahu. Sudah menjadi lumrah, setiap perkara bukan semua tahu selagi tak di cari atau ada orang kongsikan. Walaupun cara tu berkesan tapi anda semua kena ingat dan tidak lupa perkara basic untuk lajukan laptop juga. Jika tidak, anda tidak dapat merasa kelajuan laptop [...]

Lajukan laptop guna pendrive sebagai RAM – Window 7 dan XP

Laptop lembap? Takda duit nak beli RAM atau laptop baru? Tapi tetap nak lajukan laptop? Ada pendrive? Mungkin cara ini dapat membantu membantu lajukan laptop anda.

Laptop saya laptop lama, dah hampir lima enam tahun saya guna laptop ni. RAM 1GB. Sebab nak lawa, guna window 7 lagi. Banyak lagi software berat-berat selalu guna. Guna internet lagi. Jadi faham-faham la, laptop memang [...]