Sim prepaid broadband SKMM celcom RM25

Command Prepaid Broadband SKMM Celcom

Perkongsian prepaid broadband SKMM celcom ni, saya dah kongsikan sebelum ni. Saya ingat malas nak kongsikan lagi tapi masa nak sambung internet, saya terpaksa cari balik cara nak langgan internet SKMM celcom ni. Jadi, saya tulis la dalam note di laptop. Sekali fikir, alang-alang dah dalam laptop, bagus kongsikan.

Sekaran ni masuk bulan kedua saya gunakan sim prepaid broadband SKMM celcom ni. Mungkin lain kali saya akan kongsikan pengalaman saya gunakan sim SKMM celcom ni.

Cara mengaktifkan pek prepaid broadband SKMM celcom

  • Taip “broadband active” dan hantar ke 28882

Cara Untuk melanggan internet SKMM

  • Taip “broadband” dan hantar ke 28882

Prepaid Celcom Broadband Daily

  • Taip “broadband daily” dan hantar ke 28882
  • RM5 untuk 24jam dengan 500MB data.
  • Kelajuan sehingga 512kbps atas usaha terbaik.

Prepaid Celcom Broadband Weekly

  • Taip “broadband weekly” dan hantar ke 28882
  • RM18 untuk 7 hari dengan 1GB data.
  • Kelajuan sehingga 512kbps atas usaha terbaik.

Prepaid Celcom Broadband Monthly SKMM

  • Taip “broadband SKMM” dan hantar ke 28882
  • RM25 untuk 30 hari dengan 800MB data.
  • Kelajuan sehingga 384kbps atas usaha terbaik.

Cara semak status internet prepaid broadband SKMM celcom

  • Taip “broadband status” dan hantar ke 28882

13 thoughts on “Command Prepaid Broadband SKMM Celcom”

  1. xley la.. dia tulis utk selected customer.. camne ek??

  2. Woi bangang betul kau nih. Dah dapat Celcom SKMM, kau guna pakai celcom broadband prepaid biasa apahal??

    Kalau ko beli sim pack celcom kat kedai apek pun ko boleh buat macam tu. Itu bukan SKMM punya command la tolol. Itu memang celcom prepaid punya request pakai mana-mana celcom prepaid punya sim card.

    Harga dia – RM 5 untuk sehari, RM 18 untuk seminggu.

    SKMM – RM 25 untuk sebulan.

    Kambing betul kau ni

    1. Waalaikumsalam. Iya kena tunggu sebulan. Bayaran untuk bulan depan tak perlu bayar dalam jangka waktu tiga bulan kalau tak silap. Kemudian, sim tu akan mati serta merta seperti simkad prepaid biasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *