Category Archives: Jana Pendapatan

Jana Pendapatan pasti menceriakan semua orang jika kita mendapat duit. Yang penting money income kita halal dan tidak melanggar undang-undang. Banyak cara kita boleh mendapat duit. Ada cara yang mudah. Ada yang susah. Ada cara yang lambat. Ada cara yang cepat. Jadi kategori money income ini berkisarkan tentang pendapatan duit online atau pun dari luar, cara-cara untuk menjana pendapatan dan macam-macam lagi berkaitan pendapatan duit.

Menjana Pendapatan mudah dengan klik?

Saya terjumpa satu laman macam menarik menjana pendapatan mudah hanya dengan klik iklan. Saya tak pasti betul ka tak, legit atau scam kurang pasti juga tapi saya dapat maklumat dari seorang blogger yang telah berjaya jana pendapatan dari laman tersebut. Konsep yang di guna, Paid to Click atau ringkasannya PTC.

Banyak lagi program jana pendapatan dengan Paid to ni. Paid to review, [...]

10 cara jana pendapatan melalui adf.ly

Perkongsian cara jana pendapatan melalui adf.ly ni sebab ada orang mention kat twitter minta ajar buat duit melalui adf.ly. Saya pun baru jana sikit ja dari adf.ly ni tapi berhenti atas sebab tertentu. Tapi takpa la, orang dah minta ajar, saya akan cuba bagi yang terbaik.

Adf.ly ni url shortener seperti bit.ly, goo.gl dan banyak lagi. Bezanya, kita pendekkan url, kita buat [...]

Jana pendapatan online di internet Malaysia

Tajuk jana pendapatan online di internet Malaysia tapi bukan nak kongsi cara menjana pendapatan dari internet. Tapi nak bagitahu target saya sekarang ni. Sekarang target saya ingin menjana pendapatan online di internet.

Dulu saya blogging memang ada niat nak menjana pendapatan dari blog tapi bukan target utama. Sekarang ini target utama saya. Banyak sebab saya nak jana pendapatan sekarang ni. Paling utamanya, [...]