Category Archives: Isu Semasa

Banyak isu semasa yang berlaku pada zaman sekarang. Bencana alam, jenayah berat yang semakin banyak berlaku. Isu pendidikan, isu bunuh, rogol, culik dan banyak lagi isu semasa lain. Isu semasa begini baik untuk memberi pengajaran untuk diri sendiri dan keluarga. Di samping mengambil langkah berjaga-jaga. Jadi kategori isu semasa ini akan menceritakan tentang isu yang berlaku di dunia tidak kira di dalam atau di luar negara yang boleh menjadi info dan pengajaran bagi semua orang.

Dihalau Keluar Dewan Peperiksaan kerana Purdah

Sedikit ulasan berkaitan pelajar UM yang dihalau keluar dewan peperiksaan kerana purdah yang pada asalnya saya siarkan di Facebook. Sumber berita ada di nota kaki.

Kesalahan pengawas dan menyangkal kemungkinan alasannya

1. Menyusahkan pemeriksaan

Rasanya tidaklah menyusahkan kerana dalam proses pemeriksaan myKad dan kad matrik sebelum masuk dewan peperiksaan, pengawas boleh beri pesanan agar pelajar membuka atau bersedia membuka purdah sebentar semasa [...]

Seruan Multaqa Asatizah & Du’at (MURSHID) Menjelang PRU-13 Malaysia

MURSHID adalah perkumpulan asatizah, pendakwah dan ilmuan Islam yang meyakini bahawa pendekatan Islam yang Wasatiyyah merupakan cara yang terbaik untuk umat Islam melaksanakan Syariat Islam di dalam kehidupan mereka. Bertitik tolak dari kesedaran para ilmuwan merupakan guru dan pembimbing masyarakat, MURSHID terpanggil untuk membuat kenyataan rasmi menjelang PRU-13 sebagai sebahagian dari usaha mendidik dan menasihati masyarakat.

Seruan Am

Berpegang kepada prinsip-prinsip [...]

PbeBank online Malaysia lagi bagus

Assalamualaikum dan selamat malam. Sibuk sikit sekarang bermain dengan WordPress Database Table. Sekarang ni tengah bersihkan entry table untuk wp_options pula. Ada masa akan dikongsikan cara saya buat ya. Kembali pada tajuk, hari ini saya pergi Public bank nak deposit tunai atau lebih biasa di sebut cash deposit. Perkhidmatan yang ada amat mengecewakan.

Dari lima mesin cash deposit hanya dua [...]

Iqra – Mari Menimba Ilmu dengan Kuasa Membaca

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dah lama tak berjumpa, rindu rasa hati ingin bertemu dengan pembaca sekalian. Hampir dua minggu blog naziman tak berisi dengan maklumat dan entri terbaru. Ini kerana penulis sibuk menimba ilmu dengan membaca . Jadi mari kita sama-sama menimba ilmu dengan kuasa membaca.

Ingat lagi kisah Nabi Muhammad S.A.W mendapat wahyu pertama dari malaikat Jibrail di gua Hirak? Iqra' [...]

Keburukan dan akibat main game

Sebelum nak kongsi keburukan dan akibat main game, nak bagitahu sebenarnya perkongsian di kongsi sebab nak redirect bekas perkongsian dulu sebelum berlaku masalah blog tentang akibat game cucu tikam nenek. Oleh kerana saya guna plugin Permalink Finder, jadi mudah saja yang penting ada bau bacang. Saya harap, pembaca yang membaca tajuk akibat game cucu tikam nenek faham kenapa post berlainan.

Kebaikan game

Banyak [...]