Serverfreak Review Web Hosting Malaysia

ServerFreak Review – Web Hosting terbaik Malaysia

ServerFreak Technologies Sdn. Bhd. sebuah syarikat web hosting Malaysia ditubuhkan pada tahun 2003 dan merebak dengan pantas penggunaannya. ServerFreak ini menunjukkan bukan sahaja laman sesawang korporat menggunakan hosting dari syarikat penyedia hosting gergasi seperti ServerFreak, malah blog personal bersifat peribadi seperti blog ini juga tidak terlepas menggunakan pakej hosting yang ditawarkan. Hosting murah lagi berbaloi.

ServerFreak Hosting Solutions memastikan harga bajet seiring dengan kualiti pelanggan perlukan. Anugerah Web Hosting Search 2011 yang di menangi telah membuktikan mereka bukan cakap kosong. Menepati janji. Mudah, murah dan boleh dipercayai, itulah ServerFreak Technologies.

Kenapa pilih ServerFreak?

ServerFreak bukanlah hosting sulung blog ini. Pengalaman kehilangan segala data, gambar, makalah dek hosting sebelum ini menyebabkan sebuah bapa blog seperti bayi yang baru lahir. Bermula dari kosong bukanlah satu pengalaman yang menarik untuk diceritakan tetapi itulah dalam lipatan sejarah blog usang ini.

Dari pemerhatian dan kajian mencari web hosting murah dan terbaik yang boleh bertahan lama menemukan pelbagai review dari rakan-rakan blog menyarankan ServerFreak sebagai pilihan.

Alhamdulillah, hampir setahun bercinta bersama ServerFreak, tidak pernah mengecewakan hati ini walau sedetik. Persoalan ditanya, dijawab dengan pantas dan padat.

Bantuan diberikan tanpa mengira waktu. Bagaikan burung hantu tidak juga, tapi di tengah malam hingga ke pagi subuh bantuan tetap ada. Itulah khidmat pelanggan (Customer Support) ServerFreak yang menepati janji.

Bayaran yang sedikit mahal dibandingkan penyedia hosting murah lain tapi murah dibandingkan servis yang diberikan bersama penyedia hosting gergasi seperti Exabytes.

Ramai blogger lama, otai, terkenal dan blogger tidak asing dari dunia blog memberikan kepercayaan kepada ServerFreak sebagai rumah blog mereka.

Tidak salah rasanya antara 1 hingga 10, saya berikan 9 untuk ServerFreak. Mungkin bila anda sebagai pengguna ServerFreak, 9 angka yang rendah untuk hosting murah ini.

Apa membezakan ServerFreak dengan webhosting lain?

    • Menawarkan servis CloudFlare bagi meningkatkan sekuriti dan kelajuan blog dan website.
    • Support hosting yang terbaik, laju, memuaskan dan tidak mengecewakan pelanggan.
    • Uptime hampir 100% dan tidak pernah mengecewakan.
    • Webhosting murah dibandingkan perkhidmatan dan sokongan yang diberikan. Puas hati.

ServerFreak

Entri berkaitan ServerFreak Review

Rumah baru Rupa baru, Hosting ServerFreak Tema Smally

Naziman.com baru berpindah dari hosting lama pada hujung bulan oktober 2012 lepas. Berpindah rumah baru bersama ServerFreak. Berwajah baru dengan tema Smally. Dalam entri ni, berkongsikan sokongan hosting terbaik dengan bantuan mereka tanpa putus.

Perbandingan Web hosting Murah dan Terbaik di Malaysia

Perbandingan webhosting murah dan terbaik ini disenaraikan ServerFreak review top 5 dengan kerana uptime, support dan perkhidmatan yang diberikan berbanding webhosting murah yang lain.

ServerFreak vs Saleiz – Web Hosting Terbaik Malaysia

Di sini saya membandingkan ServerFreak dengan Saleiz dari Eizil Network. Kedua-duanya memberikan support terbaik tetapi memberikan keputusan berbeza. Nak tahu siapa lebih hebat? boleh baca entri tersebut.

Coupon/Promotional Code

Cara gunakannya mudah, pergi ServerFreak kemudian, letakkan code pilihan anda bahagian promotional code.

Coupon code : 100web20

Coupon code 100web20 menjadikan bayaran anda diskaun 20% setiap tahun.

Promo Code : 10peroff

Promo code 10peroff memberikan bayaran diskaun 10% setiap tahun.

*****

Rating saya boleh bagi untuk webhosting ServerFreak review ni, 9/10

>> ServerFreak <<