Cara basic lajukan laptop

Sebelum ni saya ada berkongsi tentang cara lajukan laptop mengunakan pendrive sebagai RAM. Ramai yang tahu, ramai juga yang tak tahu. Sudah menjadi lumrah, setiap perkara bukan semua tahu selagi tak di cari atau ada orang kongsikan. Walaupun cara tu berkesan tapi anda semua kena ingat dan tidak lupa perkara basic untuk lajukan laptop juga. Jika tidak, anda tidak dapat merasa kelajuan laptop [...]

Tukar Facebook Timeline ke Facebook Asal atau Lama

Assalamulaikum. Sebelom neh saya pernah menulis tentang cara-cara untuk tukar facebook timeline ke layout facebook asal atau lama (tidak lagi menggunakan facebook timeline). Oleh sebab post ni sangat popular. Saya terpaksa menulis post ni sekali lagi kerana semua post-post sebelum ni dalam blog ni terhapus.

Tukar facebook timeline cara mudah

Mudah ja nak buang facebook timeline ni. Tak perlu nak buat apa pun. [...]

Apa yang kita perlu tahu tentang MUET?

Malaysian Universiti English Test (MUET) adalah satu tuntutan wajib bagi setiap pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran program ijazah. Pada tahun 2012, MUET akan dijalankan tiga sesi iaitu pada sesi Mac, sesi Julai dan sesi November. Tarikh buka dan tutup pendaftaran serta tarikh ujian boleh di lihat di kalendar peperikasaan. Sebelum mendaftar, apa yang perlu kita tahu tentang MUET ni?

Bagi pelajar yang [...]

Kod negeri kelahiran di Malaysia

Senarai kod negeri kelahiran ni saja nak kongsikan. Banyak gunanya kalau kita tahu kod negeri kelahiran sebenarnya.

Mungkin malu nak tanya kawan anda asal mana, tapi ternampak borang ada nombor mykad atau tertengok mykad dia. Kalau kita tahu kod negeri ni, senang la nak tahu.

Bagi yang nak bekeluarga pula, nak nombor mykad anak lawa-lawa. Jadi boleh la tengok nombor mana [...]